Tijdens de Week van de Toegankelijkheid, 7 t/m 12 oktober 2024, introduceert sociaal ondernemer Margaret Massop een nieuw concept: Tiny Work Resorts. Massop is oprichter van social enterprise en socialmediabureau Webmastery en aanjager van ‘kantoorbaan op de schop’. Zo laat ze zien dat een werkplek pas echt toegankelijk is voor een grote groep mensen, als ook het keurslijf van de kantoorbaan losgelaten wordt.
Week van de toegankelijkheid
Medewerkers van Webmastery kunnen vanaf oktober, naast de eigen thuiswerkomgeving, er ook voor kiezen om tijdelijk te verblijven en te werken vanuit een prikkelvrije tiny house in de natuur. De tiny houses zijn ingericht met een goede werkplek en geoptimaliseerd om mensen productief te laten zijn wanneer ze werken en te laten ontspannen buiten werk om.
Margaret Massop: “Of je nu wel of geen aandoening hebt, niet elke medewerker past in een kantoorbaan van 9 tot 5. En dat is zonde, want daardoor staat veel talent onnodig langs de kant. Mensen met een chronische ziekte of aandoening hebben bijvoorbeeld vaak minder energie of zijn tijd kwijt aan therapieën en ziekenhuisbezoeken. Uit ervaring weet ik dat het anders kan door het bieden van flexibele arbeidsvoorwaarden en door goed te kijken naar wat iemand nodig heeft om optimaal te kunnen presteren. Al sinds de oprichting van Webmastery in 2012 werken we locatieonafhankelijk en met flexibele werktijden. Door dit maatwerk kunnen veel mensen met een aandoening of chronische ziekte nu gewoon werken. Dit doe ik omdat ik er echt in geloof dat deze doelgroep flexibiliteit kan leveren die juist heel gewenst is. Wat ik veel hoor is dat medewerkers merken dat ze bij Webmastery wél, ondanks dat ze niet fulltime werken, volwaardig deelnemen aan het arbeidsproces en verantwoordelijkheid krijgen én daardoor boven zichzelf uitstijgen. Dat zorgt ervoor dat ik samenwerk met gelukkige en productieve medewerkers, die hartstikke goed werk leveren.”


Margaret vervolgt: “Het aanbieden van tiny houses om vanuit te werken is bij onze aanpak de kers op de taart. Het is vooral bedoeld voor medewerkers die tijdelijk geen rustige thuissituatie hebben, denk bijvoorbeeld aan geluidsoverlast of een scheiding. Onze eigen tiny work resorts, zoals wij ze noemen, zijn sporadisch ook te gebruiken door andere werkgevers. We kunnen ze ook op maat aanbieden.”
Met het project Tiny Work Resorts neemt Webmastery deel aan de Week van de Toegankelijkheid. Om zo te laten zien dat met aanpassingen aan de werkomgeving én arbeidsvoorwaarden de werkplek toegankelijker kan worden gemaakt voor mensen met een aandoening of chronische ziekte. Dit levert niet alleen extra werkplezier op, maar verbetert ook de productiviteit van de medewerkers.