header_nieuwsbrief_logo_middenpng
Hoi reader,

Wat was het een fijne zomer! Niet qua weer (bah! 😟), maar wel op het gebied van online ontwikkelingen. In deze nieuwsbrief een laatste update! Met onder andere communitymanagement op websites, inhaakdagen en Workplace.

Veel leesplezier!

Gespotte trends

Angélique, Lara en Jakke rondom picknick-tafel met #-kussen

Effectief communitymanagement op je website: hoe?

Het klinkt zo ouderwets, maar wist je dat een forum veel kan betekenen voor jouw organisatie? Forumleden zijn niet alleen frequente bezoekers: zij zijn jouw community. Hoe maak je daar als organisatie gebruik van? Lees alle tips van Lara!

Zó haak je succesvol in op een inhaakdag

In maart organiseerden wij onze eerste #DagvandeThuiswerker. En met succes! In deze blog vertelt onze inhaak-queen Ellis haar geheim. Hoe haak je goed in op een inhaakdag? En: hoe maak je jouw inhaakmoment glorieus? Lees 't snel!

Betere content door scherpe analyses

Meten = weten. Volgens Claudia zijn socialmedia-statistieken pure magie. Zij gebruikt ze om lessen uit te trekken en socialmedia-berichten nog scherper te maken. Nóg beter te laten aansluiten op onze volgers. Wil jij dat ook? Leer snel hoe.

Nieuwe opties

Claudia en Margaret

Online contact met al je collega's via Workplace

Wist je dat Facebook ook een zakelijke dienst heeft? Workplace bestaat zo'n vier jaar en sinds april gebruiken wij 't ook. En we kunnen niets anders zijn dan fans! 😍 Op dit platform komt alles samen: chats, evenementen, groepen en kennisbibliotheken.

Swipe-up van Instagram wordt een sticker

De swipe-up in Instagram-stories heeft stilletjes plaatsgemaakt voor linkstickers. Naar eigen zeggen om Stories nóg meer naar eigen hand te kunnen zetten: swipe ups waren altijd hetzelfde, terwijl je de stickers een eigen look en feel kan geven.

Video-vergaderen via LinkedIn

Een fijn alternatief als Zoom weer 'ns hapert! LinkedIn heeft een optie gecreëerd waarmee je in de privéchat een videogesprek met iemand aan kan gaan. Leuk als je even snel wilt overleggen met een vakgenoot!

Talk the talk - het leukste jargon ontdekt

Dark post - Oeee scaryyyy! 😇 Maar een 'dark post' is een socialmedia-advertentie die niet op de tijdlijn van de adverteerder zelf verschijnt. Met een goede reden, want soms plaats je in een korte periode meerdere advertenties na elkaar.

Engagement rate - Een term die we op zien poppen bij de socialmedia-statistieken van Instagram. Een engagement rate is een indicatie van hoe betrokken je volgers zijn bij jouw socialmedia-post. Je berekent 'm door het totale aantal interacties op een bericht te delen door het aantal volgers dat je hebt. Denk bij interacties aan: vind-ik-leuks, opmerkingen en "saves."

Inhakers - de beste #inhakers van september 🌤️

#WildLifeDay #DayofCharity #DagvandeJoodseCultuur #ReadABookDay #LaborDay #WeekvanLezenEnSchrijven #SuperhumanDay #DuurzameDinsdag #verspillingsvrij #WSPD2021 #SwapIdeasDay #OpenMonumentenDag #DagvandeMigraine #NationaleZiekenDag #PositiveThinkingDay #DagvandeDemocratie #FreeMoneyDay #OzoneDay #HoudHetSchoonDag #NationaleSportweek #RespectDay

Mis nooit meer een perfecte inhaker, ontvang onze wekelijkse update met socialmedia-inhakers en bekijk onze blog met #inhakers voor september.

Nieuws over Webmastery

Amy nieuwe socialmedia-manager

Amy nieuwe redacteur en projectmanager

Ze zegt zelf liever in termen van kansen te denken dan in problemen. Wij zagen een mooie kans om haar toe te voegen aan ons fijne team. Amy pakt de socialmedia-redactie van verschillende opdrachtgevers op, zoals 2Bike4Alzheimer, Open Doors en Alzheimer Nederland. Daarnaast wordt ze projectmanager voor onder meer de Vrijzinnigen Academie. Hartstikke blij met deze aanwinst!
webcare-team

Meer volgers en een groter bereik?

Daar zorg je voor met goed communitymanagement. De dialoog aangaan met volgers, reageren op vragen, maar ook: kritiek ombouwen tot iets moois. Dit goed doen, is een tijdrovende klus. Vandaar dat wij het aanbieden als een vaste dienst. Ons webcareteam scant dagelijks alle socialmediakanalen en reageert namens jouw organisatie. Met gevoel, humor, maar ook kennis van zaken.
custom custom custom custom custom custom