Van een open sollicitatie naar een carrière met visie: zeven jaar geleden stuurde Claudia een sollicitatiebrief en anno 2025 voelt ze zich bij Webmastery als een vis in het water. 😉 Haar verhaal bewijst dat thuiswerken niet alleen werknemers helpt, maar ook werkgevers veel oplevert. Door flexibel werken te omarmen, bereik je mensen als Claudia. Mensen die stap voor stap groeien, steeds meer verantwoordelijkheid nemen en uiteindelijk niet meer weg te denken zijn uit je organisatie. Maar ook mensen die – net als Claudia – een druk privéleven hebben en hun werk willen combineren met een betekenisvolle communicatiejob op hbo-niveau. Thuiswerken maakt het mogelijk.
Dankzij die flexibiliteit kan Claudia haar werk afstemmen op haar energie. Niet continu op de klok kijken of een vast stramien volgen, maar werken wanneer ze het meeste uit zichzelf kan halen. Dit geldt niet alleen voor haar, maar voor veel anderen. Of iemand nu een chronische ziekte heeft, snel overprikkeld raakt of simpelweg moeite heeft met woon-werkverkeer, thuiswerken biedt ruimte om te werken op een manier die écht werkt. Minder energieverlies, meer focus en betere resultaten. Werkgevers die dit slim inzetten, krijgen niet alleen loyale medewerkers, maar bouwen ook aan een toekomstbestendige en diverse organisatie waar talent de ruimte krijgt om te bloeien.
Een inclusieve arbeidsmarkt creëren
Bij Webmastery geloven we dat iedereen een kans verdient om mee te doen. Claudia is daar het levende bewijs van. Door werk flexibel in te richten, bereik je mensen die anders langs de zijlijn blijven staan. Maar daar stopt het niet: een team met diverse achtergronden en perspectieven maakt een organisatie juist sterker. Verschillende inzichten leiden tot creatievere oplossingen, betere communicatie en een inclusieve bedrijfscultuur. Thuiswerken is dus niet alleen een oplossing, maar ook een kans om je organisatie te laten groeien.
Van vier naar twintig uur – en nog steeds in ontwikkeling
Claudia heeft klippel-feil, een aandoening waarbij haar nek- en rugwervels vergroeid zijn. Dit betekent dat ze zorgvuldig moet omgaan met haar energie. Ook is ze slechthorend, waardoor een druk kantoor vol telefoongerinkel en gesprekken haar snel uitput. Thuiswerken geeft haar de vrijheid om haar dag zo in te delen dat ze optimaal kan presteren. Heeft ze overdag een mindere dag? Dan schuift ze haar werk naar de avond. Zo houdt ze de balans tussen werk en welzijn, zonder concessies te doen aan haar prestaties.
Wat begon met vier uur per week, groeide in de afgelopen zeven jaar uit tot twintig uur – en wie weet, misschien worden dat er in de toekomst nog meer. Claudia startte als socialmedia-medewerker, maar ontdekte al snel dat haar talenten veel breder liggen. Analyses maken? Kan ze. Projecten managen? Doet ze. Communicatiestrategieën schrijven? Geen probleem. Nu zet ze zelfs de volgende stap: met een EVC-traject laat ze haar werkervaring officieel erkennen en hoopt ze vrijstellingen te krijgen voor een hbo-bachelor Communicatie. Doordat ze haar werk flexibel kan indelen, kon ze haar taken en uren steeds verder uitbreiden. Dit laat zien dat als je medewerkers de ruimte geeft, ze niet alleen kunnen groeien, maar ook steeds waardevoller worden voor je organisatie.
Van open sollicitatie naar strategische kracht
Toen Claudia bij Webmastery solliciteerde, twijfelde Margaret even of haar vaardigheden aansloten bij de functie. Maar na een proefopdracht waren die twijfels als sneeuw voor de zon verdwenen. Inmiddels is Claudia niet alleen een vaste waarde binnen het team, maar ook een strategische kracht die projecten leidt en complexe communicatievraagstukken oppakt. Lees haar volledige verhaal via: werken met klippel-feil.