header_nieuwsbrief_logo_middenpng
Hoi lezer,

Het stof van het drukke najaar is weer een beetje neergedaald. We hebben er een paar té gekke opdrachten bij en nemen tijdelijk afscheid van Céline die op een roze wolk ☁️👶 zweeft. Ondertussen gaan de ontwikkelingen op social media maar door. Geen grote aardverschuivingen, wel supertoffe nieuwe opties en trends. In deze nieuwsbrief onder andere: inzicht in LinkedIn-volgers en de socialmedia-trends in 2021. Lees snel verder...

Gespotte trends

socialmedia-trends in 2021 - Claudia met Margaret op bank met kussens van alle socialmedia-kanalen

7 geweldige socialmedia-trends in 2021

Nieuwe features, gespreksonderwerpen en strategieën: volop veranderingen in socialmedia-land. Van verbinding zoeken tot corona-content en van storytelling tot proactieve webcare. In deze blog licht Claudia de opvallendste socialmedia-trends in 2021 uit.

Podcasts zijn hot! 💞

Alsof je een onderonsje hebt met mensen met dezelfde interesses. Zo kun je mooie podcasts ervaren. Meer mensen dan ooit luisteren podcasts: 47% van Nederland. Doordat je niet afgeleid raakt door voorbijflitsende beelden is het een megakrachtig medium. Maar hoe bereik je de juiste luisteraars via je socialmedia-kanalen?

Hoe zorg je voor meer zichtbaarheid op LinkedIn?

Twee uur bezig zijn met een LinkedIn-post en helemaal niets bereiken... Lang niet altijd heeft dit te maken met de kwaliteit van je bericht, maar meer met het LinkedIn-algoritme. Zo zijn opmerkingen twee keer zoveel waard als likes en is de interactie in het eerste uur cruciaal. Deze en andere inzichten geeft Christ Coolen in zijn slideshow. Zijn geheime wapen? Het uploaden van een slideshow.

Boei je fans met storytelling op social media

'Ik heb geschiedenis gestudeerd, maar de meeste historische details weet ik na te vertellen van boeken. Grote verhalen die binnenkomen en blijven hangen.' Sinds een paar jaar is het ook voor organisaties aan een opmars bezig: storytelling. Hoe behaal je winst met storytelling op social media? Wij geven je vijf tips.

Nieuwe opties

emoji's flatlay

Ruim 217 nieuwe emoji voor 2021 gepresenteerd

Een helend hart, een vrouw met een baard en een hoofd in de wolken. Eind september presenteerde het Unicode Consortium de nieuwe emoji voor 2021. 210 nieuwe huidskleurvarianten voor bestaande emoticons en 7 nieuwe gloednieuwe plaatjes. 'Een kleine release.'

Nieuw op LinkedIn: inzicht in je volgers

In één woord: fantastisch! 🤩 Tegenwoordig kun je zien wie je bedrijfspagina volgt op LinkedIn. Deze optie vind je op je desktop onder de tab 'statistieken' in de menubalk. Je klikt dan op 'volgers' en helemaal onderaan vind je alle volgers, gesorteerd op volgdatum.

Scoren met een speciaal lettertype op het internet

Arial, Verdana of Times New Roman. Vroegâh was er maar een heel klein aantal lettertypes, of fonts, waaruit je kon kiezen. Tegenwoordig is er een enorm aanbod. Welke kies je? Hoe maak je mooie lettertype-combinaties? En: hoe verwerk jouw lettertype mooi in een socialmedia-graphic? Jack geeft je een paar gouden tips.

Talk the talk - het leukste jargon ontdekt

Dwelling time - De tijd dat mensen blijven hangen bij je post, voordat ze weer door scrollen. We weten dat dit - in ieder geval op LinkedIn - grote invloed heeft op hoeveel mensen je bericht te zien krijgen. Kunst is dus om triggerend en verrassend te schrijven, zodat mensen doorlezen tot de allerlaatste punt.

Native post - Dit zijn berichten die geschreven zijn om mensen op een bepaald kanaal te houden. Dus posts zonder link naar een website. Dit soort berichten doen het vaak goed op de verschillende socialmedia-platforms. Niet zo gek, want zij willen het liefst dat mensen de hele dag op hun platform blijven.

Inhakers - de beste inhakers van december

#GivingTuesdayNL #WeekvandeIntegriteit #DisabilityDay #CookieDay #Sinterklaasavond #PutOnYourOwnShoesDay #NationaleVrijwilligersDag #YouthforJustice #ChristmasCardDay #HumanRightsDay #DagvandeKleineSchrijver #Nobelprijzen #PaarseVrijdag #WereldlichtjesDag #KoninkrijksDag #TeaDay #UglyChristmasSweaterDay #DagvandeSolidariteit #FlashlightDay #Kerst

Mis nooit meer een perfecte inhaker, ontvang onze wekelijkse update met socialmedia-inhakers en bekijk onze blog met #inhakers voor december.

Nieuws over Webmastery

High-five Sabine en Cathelijne

Save the date: 16 maart Dag van de Thuiswerker 👩‍💻🏡

In 2021 gaan we als Webmastery nóg meer sociale impact maken. Daarom roepen we een speciale dag in het leven: De Dag van de Thuiswerker op 16 maart. Speciaal voor mensen met een aandoening die (alleen) vanuit huis willen of kunnen werken. Omdat zij het verdienen om in het zonnetje gezet te worden! ☀️ Zij maken Webmastery en zorgen iedere dag voor steengoede webcare en content voor al onze opdrachtgevers.
Céline en Stephanie

Céline op zwangerschapsverlof 👩‍🍼

Deze week zwaaien we Céline uit omdat ze haar mooie baby mag begroeten. Gelukkig neemt Stephanie haar taken waar. Een bekend gezicht, want zij is al jaren de Personal Assistant van Margaret. De komende tijd zal Stephanie voor veel opdrachtgevers het eerste aanspreekpunt zijn, offertes opmaken en projecten begeleiden. Fantastisch dat zij zoveel kennis in huis heeft dat ze tijdelijk Céline kan vervangen!
custom custom custom custom custom custom