header_nieuwsbrief_logo_middenpng
Beste lezer,
De vakantietijd is begonnen! Goede timing om jou even te voorzien van het laatste vaknieuws over online communicatie. Zo ben je op de hoogte van what's going on(line).

Gespotte trends

IGTV - nieuw video-kanaal Instagram. Foto van Margaret.

WhatsApp onbetwiste #1

Uit de laatste analyse blijkt: WhatsApp steekt met kop en schouders boven de andere social media uit. Populairder dan Facebook én Instagram. Maar kun je het ook inzetten als social mediakanaal? Jazeker! Anna Teresa zocht uit hoe.

Staande video's nieuwe trend door IGTV

Big news in social medialand: Instagram start haar eigen videodienst. Op IGTV plaats je staande video's die ideaal zijn om op je smartphone te kijken. De lengte is van 1 minuut naar 10 minuten gegaan. Janneke zocht uit hoe je makkelijk staande video maakt.

Steeds meer gebruik van emoji

Emoji op Facebook en Instagram zorgen voor meer bereik. Ook organisaties gebruiken ze steeds vaker om hun bericht kracht bij te zetten (onder andere met 😍💪👍). Je kunt ze ook gebruiken om extra aandacht te geven aan een link. Bijvoorbeeld zo: 👉 Bekijk de 157 nieuwe emoji's van 2018

Nieuwe opties

YouTube-filmpje met ondertiteling

Video uploaden én ondertitelen op LinkedIn

Sinds een paar maanden kun je op LinkedIn filmpjes uploaden en wij merken: daarmee krijg je extra bereik! En deze maand toverde LinkedIn helemaal een tevreden glimlach op ons gezicht. Je hebt namelijk de mogelijkheid om een geüploade video te ondertitelen. Een mooie stap richting een toegankelijk internet.

Mute-knop in Instagram

Mensen of organisaties liken zonder al hun updates te ontvangen? In Facebook was dat al mogelijk, maar nu heeft Instagram ook de optie. Superhandig om een betere connectie met je influencers te maken, omdat je ervoor zorgt dat je enkel de updates ontvangt van een selecte groep! In de Nederlandse versie heet de functie 'dempen'.

Advertentie-overzichten op Facebook

Op zoek naar inspiratie voor je advertenties op Facebook? Je kunt nu van elke pagina een overzicht zien van lopende advertenties. Hoe? Typ /ads achter de url. Bijvoorbeeld: www.facebook.com/alzheimernederland/ads

Talk the talk - het leukste jargon

flatlay met planten, krantenknipsels en andere frutsels!
Flatlay: stilleven-foto's van bovenaf genomen. Een trend op Instagram, maar ook daarbuiten zien we het steeds vaker. Daarom volgden wij een workshop! Bekijk onze tips.

Videosnack: korte video's van één tot enkele secondes. Van boomerangs op Instagram tot ultrakorte sfeerverslagen, zoals deze.

Second screen: één van onze specialismen! Het verslag doen van een groot event via Twitter of meetwitteren tijdens populaire tv-programma's.
P.s. Heb je nog wat tijd over? Dan wil ik je info over onze nieuwe dienst niet onthouden:
Flatlat Omgevingsanalyse - toetsenbord, klembord met de analyse, kopje koffie omlijst door planten.

Nieuwe dienst: social media monitoring

Stel: je wilt in één oogopslag zien wie er interesse heeft in jouw product of dienst. Of je wilt weten wat mensen online zeggen over een topic. Dat kan! Met onze spiksplinternieuwe dienst de omgevingsanalyse krijg je een totaalbeeld van je markt.

Voor nieuwsbrief-abonnees: gratis omgevingsanalyse

We bieden een eenmalige, gratis(!) omgevingsanalyse aan. Interesse? Antwoord op deze nieuwsbrief en wie weet is jouw organisatie binnenkort aan de beurt. Iedere week kiezen we namelijk één inzender om een gratis analyse voor te maken.
custom custom custom custom custom custom