header_nieuwsbrief_logo_middenpng
Beste reader,

Het zal je niet verbazen: de hashtag #coronavirus staat steevast bovenaan onze wekelijkse top 10 meest gebruikte hashtags. Social media staat nog steeds vol met coronanieuws en -verhalen. Zo ook onze nieuwsbrief 😉. Want wanneer kan je eigenlijk weer je eigen berichten plaatsen? En wat kun je als organisatie met de vele challenges online? 👇

Groetjes
Margaret

Gespotte trends

Thuiswerken met je hele organisatie

Contentstrategie tijdens corona

Veel organisaties hebben het thema corona omarmd. Ze laten op social media zien wat zij doen rondom corona en delen herkenbare verhalen voor de volgers. Nu de ergste crisis achter de rug is, rijst wel de vraag: wanneer plaats je weer eigen nieuws? Ons advies: experimenteer. Begin voorzichtig met niet al te commerciële berichten en let goed op het bereik en de interactie. En bouw dit uit.

Het regent challenges op social media tijdens de lockdown

Zwart-wit foto’s van zichzelf, powervrouwen in de schijnwerpers en een foto van 10 jaar geleden: velen gaan de “uitdaging” aan. Het regent challenges op social media. Leuk op privévlak, maar hoe zet je succesvol socialmedia-challenges in voor jouw organisatie?

Gespot: meer interactie met jouw Instagram Story Templates

De laatste tijd zien we steeds vaker Story Templates op Instagram. Dit zijn toffe sjablonen met afbeeldingen en tekst, inclusief lege ruimtes die je volgers in kunnen vullen. Met het idee dat zij deze invullen en in hun eigen Story delen, waardoor jouw organisatie onder meer mensen bekend raakt!
Story Templates die wij maakten voor opdrachtgevers

Nieuwe opties

Claudia op bank met allemaal kussens

Geef een kijkje in de keuken met LinkedIn-Stories

LinkedIn lift nu ook op mee op het succes van Stories! Midden mei rolde het sociale platform de functie uit in Nederland. Wat ons betreft een onwijs leuke nieuwe feature, waarmee je op een menselijk manier je zakelijke kant kunt laten zien. 😍

117 nieuwe emoji

Een zwarte kat, ijsbeer, dodo, veer, kakkerlak en transgendervlag. Nog even geduld en dan komen er weer 117 nieuwe emoji bij. Nog meer mogelijkheden om je visueel uit te drukken! Wij kijken 👀 ernaar uit!

Weer een extraatje! De gratis inhakers-update 😊

Een nieuwtje uit eigen doos: onze nieuwe service. Aan iedereen die geïnteresseerd is, sturen we wekelijks socialmedia-inhakers en meest gebruikte hashtags toe. Om inspiratie op te doen voor de eigen organisatie, want actuele gebeurtenissen en themadagen maken het vullen van een contentkalender makkelijker!

Talk the talk - het leukste jargon ontdekt

Pecha Kucha - Een presentatie op basis van een diavoorstelling van 20 afbeeldingen, die allemaal 20 seconden te zien zijn. Dus in totaal 6 minuten en 40 seconden. Kort, maar krachtig 😇.
Tracen van een afbeelding - Het omzetten van een "gewone" afbeelding in een vectorbestand in Adobe Illustrator. Dit zijn afbeeldingen die je onbeperkt kunt vergroten en verkleinen zonder kwaliteitsverlies.

Inhakers - de beste inhakers van juni

#PrideMaand #nationalespijbeldag #chocoladeijsdag #wereldoceanendag #buitenspeeldag #supermaandag #vlaggetjesdag #wereldbloeddonordag #naturephotoday #HSP2020 #rozezaterdag #wereldvluchtelingendag #vaderdag #yogadag #wereldALSdag #selfiedag #optimismday #takeyourdogtoworkday #ISAD #cameradag #socialmediaday

Mis nooit meer een perfecte inhaker, ontvang onze gloednieuwe update met socialmedia-inhakers en bekijk onze blog voor de #inhakers van juni.

Nieuws over Webmastery

94438189_2805784239498676_2744149429702361088_o

Trots: Margaret schrijft voor Frankwatching

Toen de corona uitbrak hebben wij in korte tijd het hele team bijgeschoold in crisiscommunicatie. Deze expertise viel Frankwatching op; ze vroegen Margaret om een blog te schrijven over webcare in tijden van corona. Een tweede blog voor de gerenommeerde site over webcare in de avonden volgde kort daarop. Margaret: 'Ik kan me nu vol trots een Frankwatching-auteur noemen.' 💪
Longfonds Nederland - Janneke achter computer

Nieuwe opdrachtgever: Longfonds

Wat een dankbaar werk! Wij mogen het Longfonds met hun webcare helpen. Eerste aanspreekpunt Janneke over deze nieuwe opdrachtgever: 'De volgers van het Longfonds hebben, heel begrijpelijk, veel vragen en zorgen over het coronavirus en daarom hou ik ons webcareteam zo goed mogelijk op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen. We vormen een heus coronateam.'
custom custom custom custom custom custom