header_nieuwsbrief_logo_middenpng
Beste lezer,
Januari is aangebroken: de maand van goede voornemens. Ons goede voornemen is om ook dit bijzondere jaar de socialmediakanalen van onze opdrachtgevers te laten 🌟. Vandaar dat we de allernieuwste online trends op de voet volgen en graag met jou delen!

Gespotte trends

Margaret en Stephanie werken samen op telefoon

Betrokkenheid boven likes & meer socialmedia-trends in 2020

Betrokkenheid, met name gemeten in het aantal reacties, is vanaf nu bepalend voor de ranking van je berichten. Creatieve content is essentieel en de toekomst is video - al is het ultrakort. In deze blog ontrafelt Hylke alle geheimen voor social media anno 2020.

Eigen gifjes op Instagram

Steeds meer organisaties ontdekken dat je via Instagram eigen gifjes in je stories kunt gebruiken. Deze maak je via giphy.com door foto's en teksten achter elkaar te zetten. Vervolgens vind je ze terug onder de stickers. Een boost voor je imago! 💪
Wil je hulp bij het maken of uploaden van je gifjes? Laat het ons weten.

Levendige social media? Wees 's avonds online

Waarom groeien sommige bedrijven moeiteloos, terwijl andere met moeite enkele likes bij elkaar schrapen? Het geheime recept: 's avonds actief zijn op social media. Dan zijn er meer mensen online, waardoor je jouw bereik vergroot, nieuwe volgers aantrekt en reacties in de toekomst stimuleert.

Nieuwe opties

flatlayinstagramlayout

Instagram Layout voor meer gemak

De klapper op de vuurpijl! Vlak voor het nieuwe jaar kwam Instagram met een nieuwe functie binnen Instagram: Instagram Layout. Hiermee plaats je tot wel zes foto's in één story zonder dat je bent aangewezen op een andere tool. Je vindt de functie naast de boomerangfunctie in Instagram stories.

Doneerbutton op Instagramprofiel

Eerder kon je hem al in je stories plaatsen, maar nu ook op je bedrijfsprofiel van Instagram: de doneerbutton. 😍 Als fondsenwervende organisatie kun je hiermee op een prominente plek aandacht vragen voor jouw goede doel.

Coming soon... Topics in Twitter

Twitter gaat een interessante functie uitrollen: het volgen van topics. Hiermee vergroot je het bereik van jouw organisatie, want mensen krijgen zo jouw tweet te zien als ze een bepaald topic volgen - ook al volgen ze jou niet. Wij kijken ernaar uit!

#Jargon - populaire woorden op social media

Contentmatrix - Een contentmatrix is een perfect middel om je socialmediastrategie in te tonen. Het bestaat uit een tabel waarin je het doel en de doelgroep per kanaal uitzet tegen thema's en types content om overzicht te creëren en plannen te maken.

Roadmap
- Een roadmap is een levend document dat in één oogopslag je planning, mijlpalen en verbanden laat zien. De start van een nieuw jaar is een mooi moment voor een nieuwe roadmap!

#Hashtags - de beste inhakers van februari

#CommunityManagerAppreciationDay #InternationaleDagvandePrivacy #InternationalePuzzelDag #GedichtenDag #Poezieweek #ChineesNieuwjaar #Kiespijndag #MaakVriendendag #Valentijnsdag #DoeVriendelijkDag #WereldDenkdag #InternationaleRSIDag

Volg ons op Twitter of Instagram voor een wekelijkse update van inhakers.
Margaret met Libelle Ster award. Foto: Joni Israeli

Margaret wint Libelle 🌟

O, wat zijn we trots! Onze Margaret sleepte eind 2019 de Libelle Ster Award in de wacht! Ze won de prijs vanwege haar aanpak om huisgehouden mensen aan te nemen en op hun talenten in te zetten als socialmediamedewerker.

Foto: Joni Israeli
webcare medewerkers

Webcareteam compleet

Yes! Ons team webcaretoppers is compleet. Met z'n achten monitoren we om de beurt alle socialmediakanalen van onze opdrachtgevers, ook 's avonds en in het weekend. Ieder heeft haar expertise, waardoor we samen beter zijn. En vele handen maken licht werk. 😉
custom custom custom custom custom custom