header_nieuwsbrief_logo_middenpng
Beste lezer,
Druk, druk druk... September is traditioneel de drukste maand van het jaar met veel werk dat is blijven liggen in de zomer. Terwijl jij bergen werk verzet voor je organisatie, doken wij weer voor je in nieuwe trends en mogelijkheden op het world wide web. Veel leesplezier! 😘
sabine-en-claudia_header-2-1320x660

Gespotte trends

LinkedIn snelgroeiend social medium

Waar LinkedIn lang het ondergeschoven kindje was, staat het nu weer helemaal in de picture. Bij onze opdrachtgevers groeide het aantal volgers de laatste maanden met maar liefst 6%! Wil jij ook een mooie, trouwe schare fans? Volg deze drie tips voor een bloeiende LinkedIn-pagina of -groep.

Instagram experimenteert met aantal likes verbergen

Niet meer zien hoeveel mensen een post liken. Hoe zou jij dat vinden? Laten jouw volgers zich verleiden door het aantal likes en hoe ga je daar als organisatie mee om? Instagram experimenteert met de optie in 6 landen. Misschien binnenkort bij ons?

Offline luisteren is de nieuwste trend in SEO

Relevante en goed gekozen zoektermen zijn het cement van een sterke SEO-tekst. Maar hoe vind je ze? Claudia vertelt hoe je dit aanpakt. Spoiler alert: offline luisteren naar de doelgroep is daarbij een trend anno 2019.
Flatlay Alzheimer Nederland

Nieuwe opties

Nieuw: donatie-knop in Instagram stories
Instagram kwam enige tijd geleden met het nieuws dat ze een doneer-button zou toevoegen aan verhalen. Heel fijn voor non-profitorganisaties, want nu kun je jouw volgers vragen om op die manier te helpen. Zij kunnen met een paar klikken jouw doneer-button aan hun Instagram Stories toevoegen!

Zien wie je topfans zijn op Facebook

Wist je dat Facebook de optie heeft om je meest actieve volgers te bekijken? Ook wij maakten gebruik van deze optie en hebben sinds kort een Facebookgroep voor onze topfans. Ben jij ook zo fan van Webmastery? Meld je vooral aan! Vinden we leuk 😊

Automatische chatknop bij Facebook-berichten

Good to know! Sinds een tijdje zet Facebook automatisch een chatknop onder je Facebook-berichten. Zo kunnen je volgers in één handomdraai contact met jou opnemen. Je kunt deze optie ook wegklikken als het niet past bij je bericht.

Talk the talk - het leukste jargon

Smaakmaker = Guilty 😱, ook wij betrappen ons erop om onnodig Engelstalige jargon te gebruiken. In de VT Wonen zagen we een mooie Nederlandse vertaling van het woord 'influencer': smaakmaker.
Quitclaim = een formulier waarin een gefotografeerd persoon toestemming geeft om deze foto te gebruiken, bijvoorbeeld op social media. Volgens de nieuwe privacywet is dit een vereiste.
Internetmeme = een grappige afbeelding, video of tekst die zich via social media in een razend tempo verspreidt van persoon tot persoon. Bijvoorbeeld hoaxes, schaamteloze zelfpromotie en bewerkte, grappige plaatjes en tekstjes.

#Hashtags - de beste inhakers

#DiversityDay #InternationaleDagvandeGeweldloosheid #InternationaleKoffiedag #InternationaleDagvandeOuderen #Kinderboekenweek #WorldSmileDay #DagvandeBaas #Capslockday #NachtvandeNach #DagvandeChecklists #Wereldvrijheidsdag #ComingoutDay #NoBeardDay
Bekijk alle inhakers van oktober

Volg ons op Twitter of Instagram voor een wekelijkse update van inhakers.
P.s. Heb je nog wat tijd over? Dan vertellen we graag ook deze Webmastery-nieuwtjes:
Leonieke van Zanten werkt voor Uit Ervaring

Mooie match: Leonieke werkt voor 'Uit Ervaring'

Sinds de zomer werkt Leonieke van Zanten voor ons. Een enthousiaste 50-plusser met veel digitale kennis die de Facebookgroep van Uit Ervaring van Start Foundation beheert. Een opdrachtgever die de verhalen van 50-plussers op de arbeidsmarkt vertelt: een perfecte match dus.
Hylke Pelgrum

Online duizendpoot maakt team Webmastery compleet

En dat is onze 14e medewerker! Hylke Pelgrum is deze maand gestart als social media manager en webcare expert. Ze brengt veel kennis over SEO mee. Met een achtergrond in het onderwijs gaat ze onder meer aan de slag voor Kinderpostzegels. Een mooie aanwinst!
custom custom custom custom custom custom